Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός  
Παναγιώτης Καράμπελας
Υποψήφιος Βουλευτής
Α' Θεσσαλονίκης
Share/Bookmark
 
Οι Θέσεις του ΛΑ.Ο.Σ. - Δικαιοσύνη
5. Δικαιοσύνη

(Υπουργείο Κοινωνικής Προστασίας, που θα περιλαμβάνει Υφυπουργεία στους τομείς της Δικαιοσύνης, της Δημόσιας Τάξης και της Αντιμετώπισης Φυσικών Καταστροφών)

Πιστεύουμε πως η Ελλάδα πρέπει να είναι ένα Κράτος Δικαίου. Πιστεύουμε, ακόμα, ότι ένα Κράτος Δικαίου δεν μπορεί ούτε να υπάρξει ούτε να ονομάζεται έτσι αν σε αυτό η Δικαιοσύνη δεν λειτουργεί και δεν απονέμεται σύμφωνα με τον υψηλό κοινωνικό της ρόλο.

Πιστεύουμε ότι η ανεξάρτητη, από την Εκτελεστική Εξουσία, λειτουργία της Δικαστικής Εξουσίας αποτελεί ένα απαραίτητο και θεμελιώδες στοιχείο του Κράτους Δικαίου. Πιστεύουμε ακόμα ότι η αρχή αυτή δεν λειτούργησε ποτέ μέχρι σήμερα στην Ελλάδα καθώς η ανωτάτη ηγεσία της Δικαιοσύνης διορίζεται από το Υπουργικό Συμβούλιο, όπως προβλέπεται από τις σχετικές συνταγματικές διατάξεις.

Στη σημερινή Ελλάδα μοιάζει να έχει εκλείψει εντελώς το Κράτος Δικαίου και οι πολίτες δεν έχουν πλέον εμπιστοσύνη ως προς την απονομή και την επιβολή της δικαιοσύνης. Η διαφθορά και η διαπλοκή στο δημόσιο βίο, η αργοπορία στη απονομή της δικαιοσύνης, η ατιμωρησία επιφανών και ισχυρών προσώπων και η διαφθορά στους κόλπους των λειτουργών της Δικαιοσύνης αποτελούν γεγονότα που κλόνισαν συθέμελα το κύρος του θεσμού που αποτελεί τον φρουρό των θεσμών του πολιτεύματος. Θεωρούμε ότι η κατάσταση αυτή πρέπει να αλλάξει και να υπάρξει μια σειρά από θεσμικές αλλαγές που θα οδηγήσουν στην εδραίωση του Κράτους Δικαίου στην Ελλάδα.


5.1. Για την Ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης

Πιστεύουμε ότι το να διασφαλιστεί η ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης από τις επιλογές της εκάστοτε Κυβέρνησης αποτελεί ένα κομβικό σημείο για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης του πολίτη προς το Κράτος και το Νόμο.

Πιστεύουμε ότι θα πρέπει να προωθηθούν μια σειρά από αλλαγές που θα οδηγήσουν συμβάλλουν στην ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης και, ως ένα πρώτο βήμα προς την κατεύθυνση αυτή, θεωρούμε τη θεσμοθέτηση της ανάδειξης της ανώτατης ηγεσίας της Δικαιοσύνης, καθώς και των προϊσταμένων όλων των Δικαστηρίων, με εσωτερικές εκλογές των μελών του Δικαστικού Σώματος, με παράλληλη θεσμοθέτηση ιδιαίτερα υψηλών ποιοτικών κριτηρίων για το βιογραφικό των υποψηφίων που θα μπορούν να είναι υποψήφιοι για τις θέσεις αυτές. Παράλληλα, θεωρούμε ως απαραίτητες προϋποθέσεις το ότι η θητεία των Δικαστών πρέπει να είναι διασφαλισμένη προκειμένου να μη διαβάλλονται εύκολα από εξωτερικούς παράγοντες και το ότι οι κρίσεις για τις προαγωγές και τις μεταθέσεις Δικαστών όλων των βαθμίδων θα πρέπει να πραγματοποιούνται αποκλειστικά με αντικειμενικά κριτήρια και με αποφάσεις ενός ειδικού κλάδου του Δικαστικού Σώματος.


5.2. Για το Νομικό μας Σύστημα Πιστεύουμε ότι σε ένα Κράτος οι νόμοι υπάρχουν για να εφαρμόζονται και όχι για να παρακάμπτονται ή για να πέφτουν σε αχρηστία και θεωρούμε πως θα πρέπει να υπάρξει μια ριζική αναμόρφωση του Νομικού μας Συστήματος και ένα «ξεκαθάρισμα» των Νόμων που θα παραμείνουν σε ισχύ και εκείνων που θα πρέπει να καταργηθούν.

Πιστεύουμε ότι σε ένα Κράτος Δικαίου η εφαρμογή των νόμων θα πρέπει να είναι ισότιμη για όλους τους πολίτες, ανεξάρτητα από την πολιτική, την κοινωνική ή την οικονομική τους δύναμη, και θεωρούμε ότι για να είναι η εφαρμογή των Νόμων δίκαιη θα πρέπει ταυτόχρονα να είναι σύντομη, ακριβής, συνεπής, αυστηρή και ομοιόμορφη.


5.3. Για την Αμεσότητα στην Απονομή της Δικαιοσύνης

Πιστεύουμε ότι το σημερινό σύστημα απόδοσης δικαιοσύνης έχει οδηγήσει στο να απαιτούνται ιδιαίτερα μεγάλα χρονικά διαστήματα μέχρι την τελεσιδικία μιας υπόθεσης, κάτι που πολλές φορές οδηγεί σε μια κατάσταση πρακτικής αρνησιδικίας. Θεωρούμε ότι αυτό πρέπει να αλλάξει και να θεσπιστούν μια σειρά από διαδικασίες που χωρίς να παρακάμπτουν τους βαθμούς δικαιοδοσίας, το τεκμήριο της αθωότητας και την εμπεριστατωμένη αποδεικτική διαδικασία θα διευκολύνουν και θα επιταχύνουν την εκδίκαση υποθέσεων και θα αποσυμφορήσουν τα Δικαστήρια.


5.4. Για την Παραγραφή των Αδικημάτων

Πιστεύουμε πως το γεγονός ότι η δικονομία μας προβλέπει τόσο μικρούς χρόνους παραγραφής για τα ποινικά αδικήματα είναι ηθικά, πολιτικά και δικαστικά απαράδεκτο και ότι αυτό είναι κάτι που όχι μόνο κλονίζει συθέμελα τα ηθικά ερείσματα της ελληνικής κοινωνίας αλλά παραβιάζει και τη συνταγματική ισότητα των Ελλήνων. Θεωρούμε ότι κατάσταση αυτή πρέπει να πάρει αλλάξει και πιστεύουμε ότι για τα ιδιώνυμα αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα, ιδιαίτερα για τα εγκλήματα κατά της ζωής, δεν θα πρέπει να υπάρχει χρόνος παραγραφής τους.


5.5. Για τα Σωφρονιστικά Ιδρύματα

Θεωρούμε ότι το Σωφρονιστικό σύστημα που υπάρχει σήμερα στη χώρα μας είναι απαρχαιωμένο και ξεπερασμένο, τόσο στα επίπεδα της κτιριακής και της ανθρώπινης υποδομής του όσο και στον συνολικό τρόπο εφαρμογής και λειτουργίας του. Θεωρούμε ότι θα πρέπει να δημιουργηθούν νέες, σύγχρονης τεχνολογίας, φυλακές σε κάθε νομό, με στόχο την αποσυμφόρηση των υφιστάμενων εγκαταστάσεων που, λόγω πολυκοσμίας, επικρατούν απελπιστικές συνθήκες διαβίωσης και υγιεινής. Ακόμα, ότι το καθεστώς των φυλάκων που υπάρχει σήμερα θα πρέπει να αλλάξει και να δημιουργηθεί ένα ειδικό Σώμα Ασφαλείας, η Δικαστική Αστυνομία, για τη φύλαξη και την ομαλή λειτουργία των Σωφρονιστικών Ιδρυμάτων.

Θεωρούμε ότι το σημερινό καθεστώς να υπάρχουν κοινά σωφρονιστικά ιδρύματα για τους ποινικούς και τους αστικούς κατάδικους, είναι απαράδεκτο και πως θα πρέπει να διαχωριστεί η αστική από την ποινική δικαιοσύνη τόσο στον τομέα της καταστολής όσο και του σωφρονισμού.

Ακόμα, ότι το σημερινό καθεστώς των αδειών από τις φυλακές είναι δυνητικά επικίνδυνο και ότι θα πρέπει να αλλάξει, ενδεικτικά να μην χορηγούνται άδειες σε κρατούμενους που εκτίουν ποινή για κακουργηματικές πράξεις ειδεχθούς χαρακτήρα.


5.6. Για τα Αδικήματα με ιδιαίτερη Κοινωνική Σημασία

Πιστεύουμε ότι υπάρχουν ορισμένα αδικήματα με ιδιαίτερη κοινωνική σημασία όπως, ενδεικτικά, ο χρηματισμός των Δημοσίων Υπαλλήλων, η κλοπή και η κατάχρηση Δημοσίου χρήματος, η σύσταση δικαστικών κυκλωμάτων, η εμπορία ναρκωτικών ή η παιδεραστία και ο βιασμός ανηλίκων. Θεωρούμε ότι για τα αδικήματα αυτά θα πρέπει να δημιουργηθεί ειδική νομοθεσία που θα προβλέπει αυστηρές ποινές παραδειγματικού χαρακτήρα, ενδεικτικά η πραγματική ισόβια κάθειρξη ή η εσχάτη των ποινών, εφόσον καταστούν αποδεκτές ως ποινές από την ελληνική κοινωνία.
Παναγιώτης Α. Καράμπελας © 2017